As salaamoe alaikoem wa rahmatoellahi ta’ala wa barakatoehoe beste broeders,

 

In navolging van de recente ontwikkelingen omtrent de lockdown kan het bestuur u het volgende mededelen.

Jummah kan gewoon doorgang vinden. Wel moeten we de richtlijnen zoals reeds eerder aangegeven in acht houden. Zie hieronder nogmaals de regels ter herinnering.

 

– Om de 1,5m afstand te blijven waarborgen kunnen er maximaal 18 broeders deelnemen aan het Jummah gebed. Komt u dus op tijd, want VOL = VOL op basis van wie het eerst komt maalt.

– Dringende advies! Draagt u een mondkapje, zodat u uw zelf en anderen beschermt.

– De indeling van de ruimte (conform de RIVM regels) wordt enkel en alleen gehandhaafd door het bestuur.

– In de bijeenkomsten worden geen handen geschud en/of omhelst.

– Na het Jummah programma dient iedereen het pand direct te verlaten en huiswaarts te keren. Blijft u dus a.u.b. ook niet rondom het pand en/of parkeerplaats napraten.

– Neem uw eigen gebedskleed mee!

– Indien u ziek, zwak of misselijk bent, komt u dan niet naar de moskee toe. Advies aan 60+ is om thuis te blijven.

 

Indien de maatregelen vanuit het RIVM wijzigen zullen wij dit met u delen. Het bestuur verzoekt u begrip te tonen voor bovengenoemde maatregelen en doet een beroep op u om deze maatregelen na te volgen, zodat de verdere verspreiding van het coronavirus wordt voorkomen.

 

In deze moeilijke tijd zien wij ook dat sommige broeders en zusters van ons het zwaar hebben en/of vereenzamen. Wees goed voor elkaar en kijkt u naar elkaar om. Kunnen wij als Djamaat iets voor u betekenen of heeft u andere ideeën, laat het ons dan a.u.b. weten.

 

Vriendelijke Salaam,

Bestuur van Anwar-E-Ashrafia