Roeyat E Hilaal Comité Nederland ( RHCN ) is een nationale organisatie van Ulema-e Keraam opgericht op 19 mei 1984 onder leiding en toezicht van Hozoer Qaid-e Ahle Sunnat Hazrat Maulana Shah Ahmad Noorani Siddique Rahmatullah alaih om de moslimgemeenschap in Nederland te voorzien van de juiste Islamitische data en gebedstijden.

Derhalve, sinds zijn bestaan houdt rhcn zich bezig met het vaststellen en bekendmaken van deIslamitische data gebaseerd op het waarnemen van de maan en het vaststellen van gebedstijden voor alle Ehle Sunnat wal Jamaat in Nederland.

Iedere maand vindt consequent overleg plaats tussen de Ulema-e Keraam verbonden aan RHCN en na (al dan niet) waarneming van de nieuwe maan wordt na grondig onderzoek strikt volgens de Shariah het begin van de nieuwe maand vastgesteld, waarna de juiste bekendmaking volgt.

Onder leiding van Hazrat Maulana Mufti Shafiqur Rahman Misbahi Sahebvoorzitter van RHCN, vervult dit Comité op een zeer positieve manier de taak van maanwaarneming en het vaststellen van de juiste Islamitische data en gebedstijden voor Nederland.

Het belangrijkste doel van RHCN is om nauwkeurige informatie te geven aan de moslimgemeenschap omtrent de Islamitische data zodat men op de juiste dag kan beginnen met Vasten en andere belangrijke activiteiten organiseren, waaronder Shabbe Baraat,  Eid ul Fitr, Eid ul Adha en ook andere zeer belangrijke dagen zoals Moharram, Eid Milaad un Nabie Sallallaaho Alaihi Wasallam en Miraadj un Nabie Sallallaaho Alaihi Wasallam.

Tags: rhcn, islamitische data

Sky Bet by bettingy.com